EL DRAMA DELS DESAPAREGUTS

2021-03-26 18:49

     EL 2005 Harry Dobson, un brigadista gal·lès era localitzat pel Consolat Britànic i homenatjat el 8 de maig. En aquell dia tan sols hi va ser present el seu amic Alun Menai, pels motiu que sigui no s’havia pogut localitzar cap familiar, no se’n sabia l'existència.Al maide 2017 com molts altres visitants, els senyors Raymon i Daphne Gleeson es trobaven a la Cova hospital de Santa Llúcia i quan revisaven la llista de soldats i militars morts allí, van veure amb sorpresa que hi havia el seu oncle Harry Dobson. El cas es que Harry tenia una germana, Blanche Dobson, la mare de Raymon. Casualment en aquell moment es trobava allí la Regidora de l’ajuntament Irene Perelló que els va informar sobre mi i me’ls va portar a casa, van visitar l’exposició AIXÒ VA PASSAR i poder veure algunes fotos del Harry agonitzant, desprès vam anar al cementiri i ens vam situar davant la fossa on estan enterrats el soldats republicans i de les Brigades Internacionals morts durant la Batalla de l’Ebre. Un petit monument ho recorda.

El Sr. Raymon va prometre a la seva mare que no pararia de buscar al seu oncle fins ha trobar-lo: la promesa s’havia complert.

EL DRAMA DE LOS DESAPARECIDOS 7

En 2005 Harry Dobson, un brigadista galés era localizado por el Consulado Británico y homenajeado el 8 de mayo. En ese día tan sólo estuvo presente su amigo Alun Menai, por el motivo que sea no se había podido localizar ningún familiar, no se sabia de su  existència. En mayo de 2017 como muchos otros visitantes, los señores Raymon y Daphne Gleeson se encontraban en la Cueva hospital de Santa Llúcia y cuando revisaban la lista de soldados y militares muertos allí, vieron con sorpresa que estaba su tío Harry Dobson. El caso es que Harry tenía una hermana, Blanche Dobson, la madre de Raymon. Casualmente en ese momento se encontraba allí la Concejala del ayuntamiento Irene Perelló que les informó sobre mí les acompanyó a casa, visitaron la exposición AIXÒ VA PASSAR y pudieron ver algunas fotos de Harry agonizante, después fuimos el cementerio y nos situamos ante la fosa donde están enterrados el soldados republicanos y de las Brigadas Internacionales muertos durante la Batalla del Ebro. Un pequeño monumento lo recuerda.
 
El Sr. Raymon prometió a su madre que no pararía de buscar a su tío hasta ha encontrarlo: la promesa se había cumplido.